De Business Analist krijgt bij agile omgevingen vaak de rol van Product Owner toegeschoven. Wat betekent dit voor de Business analist? Gaat hij in het team of wordt hij proxy product owner? Welke competenties heb ik als Business Analist nodig als ik de rol van Product Owner krijg? Welke soort van User Stories krijg ik, welke producten lever ik op? Hoe kan ik een Epic opdelen in kleinere behapbare user stories? Hoe begroot ik een project en wat kost een Scrum team per sprint? Wat doet het team als ik 2 weken ziek wordt?
Omgekeerd kunnen product owners van koers wijzigen en meer richting business analyse en/or requirements engineering activiteiten gaan.
De PO is wel eindverantwoordelijk voor de product ontwikkeling en oplevering. Ook voor het onderhoud en de juiste exploitatie van het product. De BA heeft minder eindverantwoording maar genoeg verantwoordelijkheid. De BA zorgt dat het product juist is en voldoet aan functionele en kwalitatieve verwachtingen van de eindgebruikers.
De training gaat in op de werkzaamheden en verantwoordelijkheden van de Product Owner en hoe een Business Analist of Requirements Engineer zich kan opstellen om zo deze rol in te nemen. Product Owner zijn in een agile omgeving betekent toch een andere opstelling van de Business Analist die deze rol wil innemen. De Product Owner weet hoe te acteren binnen Agile werkomgevingen en welke problemen er zijn of kunnen optreden bij agile ontwikkelen binnen een organisatie en het uitvoerende team.
De professional product owner heeft de visie, bepaalt de strategie voor het opleveren, maar ook hoe “continuous improvement” toe te passen, hij/zij regelt budget en bepaalt de resources die nodig zijn.
Inhoud
– Nieuwe PO vaardigheden voor de BA.
– Welke rol moet je niet in nemen als BA?
– Hoe motiveer je je team?
– Wat zijn thema’s en wat zijn Epics ?
– Hoe splits je Epic in behapbare stories?
– Hoe werkt Scrum, welk events?
– Bij welke events ben ik nodig als PO?
– Waar haal ik mijn budget?
– Hoe start ik mijn project als PO?
– Aan wie presenteer ik mijn Business Case?
– Hoe prioriteer ik Value voor de klant?
– Coupling en cohesie bij prioriteren
– Hoe bewaak ik de voortgang?
– Hoe bewaak ik de kwaliteit van het product?
– Technical dept reductie
– Risk Management bij Agile
– Agilometer voor optuigen van je Scrum/Agile project
– Slicing & Cohesion
– Dependencies
– et cetera
Vraag informatie aan voor gedetailleerd kostenoverzicht, startgarantie optie en kortingsmogelijkheden.
Niveau, voorkennis en studiebelasting
Studiebelasting: totaal, inclusief lessen; 32-40 uur.
Voorkennis: HBO-denkniveau verwacht.
Niveau: HBO/ Post-HBO.
Doelgroep & doelstelling
• Projectleiders, projectmanagers, business- en informatieanalisten, architecten.
• Functioneel beheerders, Requirements Engineers, Product Managers.
• Belanghebbenden die de verantwoording als Product Owner op zich willen nemen.
• Systeemontwikkelaars en acceptatietesters die de rol van de PO willen snappen.
Doelstelling
Kennis, inzicht en vaardigheid verkrijgen over de transformatie van Business Analist / Requirements Engineer naar de rol van Product Owner, en voorbereiding op een toetsing indien gewenst.
Docenten
Als opleidingen- & adviesaanbieder voor organisaties met IT problematiek kan CAI bogen op een aantal docenten met jarenlange ervaring op het gebied van product management en systeemontwikkeling.
Zo ook voor agile en Scrum aanpak gebruiken we een no-nonsens aanpak door theorie en praktijk te combineren. Docenten zijn vaak werkzaam als Product Owner of Coach om werken in Agile omgevingen te ondersteunen. Andere docenten hebben jarenlange ervaring met Iteratieve en incrementele Systeemontwikkeling waar vanuit op agile werkwijze producten werden gedefinieerd en ontwikkeld.
Uitvoering en Certificering
Training 3 daagse, doorloop 3 tot 6 weken.
Bereidt voor op examen: Professional Product Owner.
Leslocaties: door heel Nederland.
Copyright 2024 - CAI-Advies